Velkommen til de små ting i hverdagen

mandag den 4. februar 2013

Oldemors kokoskranse

Ind under jul under den årlige småkagebagning for hele familien faldt snakken som så mange gange før på mine forældres barndom og hvordan tingene blev gjort for mange år tilbage. Ud af de fire bedsteforældre man fødes med har mine søskende og jeg kun kendt vores mormor. Derfor sluger vi alle detaljer og fortællinger om livet dengang med fryd og beundring, for med hver lille fortælling bliver der skabt en bid mere af den historie som er om dem, om vores forældre og dermed også om os og de personligheder vi er i dag. Nogle vil måske synes at det er jo bare minder som er skabt om og af andre og det er det måske også for nogen. For mig er det interessant og personligt at vide hvem min fortid var.
Men tilbage til småkagebagningen, for under denne faldt snakken på, hvad der for mange år tilbage blev bagt i hjemmene hos mine forældre op til jul og her dukkede en, for os, hidtil ukendt sag op. Kokoskransen. Kokoskransen som blev formet på samme måde som vaniljekransen gennem hakkemaskinen og herefter samlet som små sirlige ringe. Når de kommer ud af ovnen er de lette, velduftende og super sprøde og hensatte under prøvesmagningen begge mine forældre til julen i hin forgangen barndomstid.

Oldemors kokoskranse

Min oldemor, min mormors mor, blev født i 1895 og døde i 1996. Hun var en dame med personlighed og godt helbred til det sidste. Hun havde tit hårnet på og var god til at spille kortspillet 500.

1 æg
1 æggeblomme
250 g kokos
500 g flormelis
1 lille tsk hjortetaksalt

Dette var de eneste oplysninger som stod på opskriften som min mor har gravet frem fra gemmerne, så det efterfølgende er helt på forsøgsbasis fra min side. Jeg tror dog at resultatet blev positivt godkendt.

Ingredienserne rørte jeg sammen i røremaskinen og og kørte herefter dejen igennem hakkemaskinen.


Dejen skal formes ret hurtigt efter den er kørt ud ellers bliver den for stiv til at forme.
Bagetid og grader sjussede jeg mig lidt frem til og endte med at give dem mellem 8 og 10 minutter ved 190 grader.





God fornøjelse hvis du har lyst til at smage en bid fra fortiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar