Velkommen til de små ting i hverdagen

mandag den 6. januar 2014

Overflødighedshorn

Vores nytår blev, som det plejer, fejret med en flok gode venner. Denne gang var det ikke os der skulle stå for det varme mad, men derimod skulle vi have kransekage med til champagnen til midnat. Der blev i god tid bagt 60 små stykker kransekagekonfekt som kom i venteposition i fryseren.



Dog fik jeg efter at have set julebagedysten i fjernsynet i juledagene, lyst til at prøve kræfter med sådan et overflødighedshorn som de lavede der.
Opskriften er 100% Mette Blomsterbergs og findes lige her.

Jeg lavede ringene efter modellerne der findes sammen med opskriften, dog lavede jeg den to ringe større. Det var nemt nok at regne vægten og længden ud efter målene på skitsen.
Mine ringe fik 13 minutter i ovnen ved 190 grader. Måske de godt kunne have tålt et minut mere men da de var blevet så mørke som jeg synes de kunne tåle på de smalleste steder så kom de ud og de var sprøde udenpå og lækre saftige indvendig. Da de var kølet af kom de også i fryseren til om morgenen nytårsaften.

Her stod de og tøede op på køkkenbordet i 15-20 minutter inden de, med tungen meget lige i munden, fik de sprøjtet glasur på som var rørt super sejt af æggehvide og flourmelis.
Efter at have tørret en times tid var glasuren på alle ringene tørret stenhårdt op og den blev samlet med mørk chokolade. Dette var egentlig ganske vanskeligt da delene af hornet skal holdes sammen indtil chokoladen er helt størknet, hvorimod når man bygger en kransekagetop op så holder den sig selv sammen mens den størkner.
Men efter noget tid og lidt test af tålmodigheden lykkedes det og hornet stod af sig selv.
Til sidst blev det pyntet med chokoladesnirkler og flag.

Det er bestemt ikke sidste gang det skal prøves!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar