Velkommen til de små ting i hverdagen

lørdag den 22. december 2012

Brødet fra stenalderen

Forleden dag fik jeg en opskrift stukket i hånden som var noteret på en lille lap i al hast. Opskriften indeholdt en masse kerner og lovede at udkommet af sammenblandingen ville blive bedre end noget rugbrød man før havde smagt.
Lad det på forhånd være sagt, at opskriften holder havd den lover! Det bliver et velsmagende, knasende sprødt brød som smager lækkert til al slags pålæg.

Ingredienser:
100 g mandler
100 g valnøddekerner
100 g græskarkerner
100g hørfrø
100 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
1 dl olivenolie
2 tsk salt
5 æg
- og ja det er ganske korrekt at der intet mel skal i dejen.

Alt røres godt sammen i en skål, hældes i en brødform og sættes i ovnen som er forvarmet til 160 grader. Her bager det i en time og tages derefter straks ud af formen.
Lad det køle i mindst en time inden det skæres ud.



Nu vil jeg smide stængerne op efter en lørdag med gaveindpakning, lidt madindkøb, hyggesnak, juletræspyntning og mad-forberedelse. Der er god rødvin i glasset og lige om lidt Matador i fjernsynet, mon vi kan holde til det? Det tror jeg nok vi kan!
God lørdag aften derude ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar