Velkommen til de små ting i hverdagen

onsdag den 5. december 2012

Køkken-hygge-rier

Arbejdsdagen endte for et par timer siden og nu trylles der i køkkenet denne iskolde eftermiddag. Udenfor bevæger termometeret sig igen hastigt nedad mod de -9 grader den så gavmildt viste i morges og ude på foderbrættet har solsorten mindst fået dobbelt størrelse af hvad den plejer for at holde varmen. Indenfor buldrer det i gryderne og ovnen bager det bedste den har lært.
Der bages en chokoladekagebund til niecens fødselsdagskage på fredag. Der bages pebernødder til familiejulefrokosten på lørdag. Der er snittet 2 kæmper i form af rødkålshoveder som nu står over åben ild og snurrer sammen med gammeldags æblemost, sukker og andre lækre sager. Seks flotte og faste appelsiner er skildt ad og parteret og koger ved siden af kålen i en sød sukkerlage og skal forhåbentlig om et par dage være færdig-syltet og klar til at blive omstruktureret til juleslikkeras. Så masser af ledige arme er der ingen af i dag.
Mon ikke jeg kunne nå at hænge dørkransen op ind imellem omrøringer og pladebytteri...? Man skulle være et skarn hvis ikke man gjorde forsøget....




Fortsat god 5. december...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar