Velkommen til de små ting i hverdagen

søndag den 8. december 2013

Mine bedste julefilm

I går på store-bagedag var vejret frostklart og koldt. Overalt var jorden hvid og der var glat på de små veje. I dag er der gråt, vådt og blæsende. Den hvidpudrede julestemning er afløst af vandpytter på jorden og regndråber på ruderne.
På sådan en december-søndag skal der hygges inden døre. Her er der tændt lys i juledekorationerne, der er klementiner i skålen på bordet og ved siden af ligger gavebånd og julepapir som skal pakkes omkring julegaverne som står og venter i poserne.
Nu mangler vi kun at sætte en af de gode julefilm på, så er vi klar til en søndag i ly for regnen.
Selv om der altid er mange mange gøremål at holde styr på og manøvrere igennem i december måned, så skal der nu her i huset være plads til at vi får genset så mange af de hyggelige julefilm som muligt.


Nogle af dem der kommer frem i december her i huset er dem her:

The Holiday; er en skøn tøsefilm som handler om jul og kærlighed i store mængder, med skønne   skuespillere som bl.a. Jude Law og Kate Winslett, som gør denne film mild og blid med en happy end.

Jul i skovriddergården; en af de gamle danske klassikere som også bare er god og hyggelig og julet.

Far til fire i byen; ingen jul uden julebal i nisseland, sådan er det bare.

Jul i den gamle købmandsgård; en af de helt gamle fra 1951 som er en stille og sindig film om  hverdag, livets små genstridigheder og julen.

Mor på julestrejke; er en amerikansk film fra 2010 om en mor der kører sur i at mand og sønner har forventninger om at julen skal være som den altid har været, men som derudover har alt for travlt til at hjælpe med til julen.

En juleromance; ren klassiker med Olivia Newton John som bare hører med til julen.

Alene hjemme; god , hyggelig og set mange gange.

Fars fede juleferie; også en ren klassiker som bare skal ses hver eneste år.

Die Hard 2; Bruce Willis i bedste maskuline stil midt i en juletravl lufthavn.

Dyrelægens plejebørn; elsker den og har altid gjort det. Den har altid hørt med til jul både hjemme hos min bedstemor og hjemme hos mine forældre og nu også her i huset. Den er bare god!

Nå, det greb lidt om sig dette her, beklager ;)

Fortsat god søndag !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar