Velkommen til de små ting i hverdagen

søndag den 24. november 2013

Årets første pebernødder

I går blev der tyvstartet. Tyvstartet på julen. Der blev bagt små krydrede, sprøde lækkerheder som duftede helt ud i haven af alle deres krydderier. Opskriften på disse plejer nu godt nok først at komme frem i december, men særlige omstændigheder gav lov. I dag kom der nemlig hyggelige piger på besøg i mit juleværksted for at lave kalenderlys, og når der skal laves juledekorationer så skal der spises pebernødder.
Og det var dem her der blev frembragt:

Pebernødder
250 g mel
1/8 tsk hjortetakssalt
1 tsk kanel
1/4 tsk hvid peber
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødte nelliker
100 g smør
175 g sukker
1 æg
4 spsk fløde

Mel, hjortetakssalt og krydderier blandes med koldt smør og smuldres sammen, jeg kører det en tur i røremaskinen, det gør dette arbejde fremragende. Sukker og æg piskes tykt og skummende og fløden tilsættes og denne masse hældes i melblandingen og dejen samles.
Dejen rulles nu til stænger som skæres ud og trilles i kugler.
Pebernødderne bages ved 180 grader i 10-12 minutter.

Jeg bagte kun pebernødder af halvdelen af dejen, resten kom i fryseren til brug i december, det egner dejen sig glimrende til.

Billedet her er fra sidste års julebagning, for kameraet nåede ikke at komme frem i går inden de små lækkerbiskner var pakket af vejen for langfingrede slikmunde.
Rigtig god aften!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar