Velkommen til de små ting i hverdagen

lørdag den 23. november 2013

De skønneste lakridsmandler

Disse her overlever ikke længe i vores køkkenskabe. Heller ikke selv om de er grundig gemt!
De smager himmelsk og er utroværdigt lette at lave. Opskriften kan jeg simpelthen ikke huske hvor jeg har fra, men god det er den.



Lakridsmandler

150 g mandler
225 g lys mælkechokolade
1 tsk. god lakridspulver

Varm ovnen op til 175 grader. Put mandlerne på en bageplade med bagepapir og stile den ind i den varme ovn i 10-12 minutter. Ryst pladen et par gange undervejs så de bliver vendt. Mandlerne skal ikke blive sorte men kun lige ristes til de er sprøde og lækre.
Lad dem køle en smule men du hakker chokoladen og smelter den over vandbad.
Vend nu mandlerne i den smeltede chokolade og placer dem bagefter på bagepapir med en gaffel for ikke at få alt for meget chokolade med fra skålen. Pas på de ikke klistre sammen på papiret.
Mandlerne stilles nu til tørre enten på bordet eller på køl/frys alt efter hvilket tidsperspektiv man har.
Når de er stivnet puttes de i en skål og vendes med lakridspulveret.

Og så er de klar til at spise både til hygge og i smug!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar