Velkommen til de små ting i hverdagen

torsdag den 2. juni 2011

En skøn dag

Dagen i dag har været rigtig dejlig. Den har stået i familiens tegn og har betydet samvær med en masse skønne mennesker fra min fars side af familien. Vejret viste sig fra sin pæneste side og var med til at danne rammen om nogle dejlig timer med masser af snak og grin, bålhygge, mooncar-ræs og lækker mad i dejlige omgivelser.

Aldersspredningen på den side af familien strækker sig fra lille bitte til lidt over de 80 år, så dagen har handlet om at få nye oplevelser sammen lige så vel, som den har handlet om at genopfriske gamle. Vi har alle vores fastre og onkler på denne side endnu, men vi må jo nok erkende at årene går og vi aldrig ved hvad morgendagen bringer. Derfor nyder mange af vi unge i fulde drag når min far og hans søskende lader tanker rulle tilbage til deres børneår og giver nogle af deres mange mange minder liv. Minder om deres barndom og om min farmor og farfar, som desværre døde for år tilbage inden mange af os børnebørn nåede at møde dem.
Der er noget helt fantastisk over disse fortællinger. Fortællinger om personer, som vi aldrig har kendt, men som har skabt og opfosteret en af de vigtigste personer i mit liv. Fortællinger om et liv i en tid, som er så meget anderledes end den tid vi kender i dag og som alligevel indeholdt mange af de normer og værdier, som vi gerne vil bibeholde og give videre til vores egne børn. Fortællingerne skaber et lille bitte kighul ind í en verden vi så gerne ville have kendt og til personer vi så gerne ville have mødt. Personer som på en måde virker så nære og alligevel så fremmede.
Så når først de får begyndt at fortælle, de ældste i familien, så sidder mange af os lige så musestille, som når vi som små¨fik fortalt eventyr, og suger til os af alt det de har at sige, alt det de har at give videre. Man burde skrive det ned, alt det de fortæller, så en dag når vi selv er de ældste i familien, så kan vi give fortællingerne videre til dem der gerne vil høre det...
God aften til dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar