Velkommen til de små ting i hverdagen

lørdag den 12. januar 2013

Spagettig med kødboller

Aftenmaden i går stod på spaghettig med krydrede kødboller og en rest tomatsauce fra fryseren. Kødbollerne blev rørt sammen med lidt løs hånd og en smule basis mål og til slut så ingredienslisten sådan ud:
500 g oksefars
500 g svinefars
2 mellemstore løg finthakket
3 flotte æg fra svigermors høns
2 dl vand
1 dl mælk
2 1/4 dl havregryn
2 store spsk kartoffelmel
ca 3 tsk groft salt
2 tsk friskkværnet peber
1 tsk stødt muskatnød
½ tsk karry
½ tsk spidskommen

Alt røres sammen indtil det har en blød men fast konsistens. Lad farsen hvile hvis du har tid, og form herefter kødbollerne i den ønskede størrelse. Jeg plejer at forme dem med en theske. Steg dem ved svag varme og hold dem varme i ovnen ved 50 grader indtil de skal severes.
Portionen her giver mange små lækkerbiskner så der er rigeligt til fryseren og de travle aftener.


Kødbollerne kom på tallerkenen sammen pastaen, tomatsaucen, ultratynde gulerodsstave og friskrevet parmesanost. Med på sidelinjen var også de her lækkerheder, som jeg faldt over hos Ann-Christine og som bare er helt uforståeligt nemme at lave og som med deres smag og sprødhed passede perfekt til retten i går.

I dag nydes udsigten ud til de travle fugle på havens foderbrædt. Der er atter kommet sne og masser af fugle hopper rundt og spiser brød, frø og æbler. Senere i dag skal der fejres fødselsdag hos min skønne svoger og hans dejlige familie.
God dag derude

Ingen kommentarer:

Send en kommentar